Kære alle

Der er nok ikke nogen der havde en forestilling om, hvor lang pausen skulle blive, da corona lagde Onsdagsklubben ned i marts 2020. Vi har indtil nu ikke haft mulighed for at mødes da Annekset har været underlagt de samme restrektioner som kirken. Nu er der lys forude, og vi må mødes igen.

Der er et nyt spændende program for efteråret 2021, vi håber at se mange glade mennesker.

 

Ørehængere – fra dengang farfar var ung!

Hans Rytter på Harmonika, Peder Sørensen og Arne Ploug på Harmonika vil underholde os med en buket melodier, sange og anekdoter fra før der var noget der hed en CD! De spiller og synger – sammen med os – et udpluk af de populære ørehængere fra en svunden tid. Musikken er af Kai Normann Andersen, Svend Gyldmark og Evert Taube. Teksterne vises på en skærm, så alle kan være med på sangen.

 

Vi skal underholdes på bedste vis her i den kolde tid. Derfor præsenterer vi på onsdag d. 15/2:

OLDSTARS

Oldstars er et Østfynsk sammenrend af modne quinder, der synger. De akkompagneres af en umoden mand på harmonika! Vi har et bredt repertoire, der spænder fra folkemusik til nyere toner. De sange, vi arbejder med, skal have tekster med ‘vid og bid’, og så må det gerne være ’stærke’ melodier…

___________________________________________________________________________________________

Tak til Vigo Lind.

Tak for en spændende eftermiddag til Naturfotograf Viggo Lind

Vi har i sidste uge haft besøg af Naturfotograf Viggo Lind med billedforedraget ”Årstidernes gang i Naturen”. Det var en storslået oplevelse. Viggo Linds skildring af vores smukke fynske natur er uden sidestykke. Hans billeder er fulde af stemning, og man kan næsten fornemme frostens bid i huden og forårssolens første varmende stråler. Man kan ikke lade være med at spekulere over de mange timer bag linsen, inden der er fermbragt så mange skønne billeder. Alle var begejstrede og vi har fået lov til at vende tilbage og arrangere endnu et foredrag med Viggo Lind.

 

___________________________________________________________________________________________

Vi har ikke haft disse foredrag slået op på vores hjemmeside inden de blev afholdt. Derfor skal de lige have et par ord med på vejen.

 

 

Pigerne på Sprogø

Historikker Carsten Egø fortalte om kvindehjemmet på Sprogø. Vi fik en meget interessant eftermiddag med en levende beretning om en del af de skæbner der har passeret Sprogø. Vi hørte om baggrunden for anstalten og om nogle af de skæbner der kom til Sprogø. Christian Keller, overlæge ved de Keller’ske anstalter, oprettede i 1923 et internat på Sprogø for åndsvage og seksuelt løsagtige kvinder. Internatet eksisterede indtil 1961. Keller var også initiativtageren til Lov om Adgang til Sterilisation i 1929, Europas første racehygiejniske lov. Allerede i 1911 havde Keller fået oprettet et tilsvarende internat til mænd på Livø. Vi hørte om kvindehjemmet og om nogle af skæbnerne, fx om en pige hvor lægen i ansøgningen om at komme til Sprogø bl.a. skrev: ” Forældrene har forsøgt at sende hende ud at tjene, men hun kan slet ikke udføre noget arbejde på egen hånd…De senere år har hun haft stærke erotiske tilbøjeligheder så forældrene må passe på hende både dag og nat”. Historie kan videregives på mange måder, Carsten Egø kan tryllebinde sit publikum med sin store viden, gode fortællerevne og ikke mindst sit lune glimt i øjet.

___________________________________________________________________________________________

D. 14/12 Julefrokost

Vi holder vores årlige julefrokost med underholdning af Lars Nicolaisen. Når vi har spist spiller vi amerikansk lotteri og ønsker hinanden glædelig jul.

Vi vil ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

D. 30/11 Fra min bitte tid – om Jeppe Aakjær

I år er det 150 år siden forfatteren og hjemstavnsdigteren Jeppe Aakjær blev født i landsbyen af samme navn i Vestjylland. I den forbindelse fortæller sognepræst Lars Hagensen om de eventyrlige skikkelser, som befolkede Jeppe Aakjærs barndom og om de usle forhold, som egnens befolkning levede under, men bag hvilke den kommende digter allerede som barn iagttog en stor rigdom. Det bliver et møde med digterens elskede men forslidte mor og personer som Gamle Johannes og ”æ slem dreng”. Lars Hagensen er selv vokset op på samme egn, hvor faderens jordstykker grænsede op til Jeppe Aakjærs barndomshjem ved Karup

21/9 ”Tæl kun de lyse timer” foredrag om Morten Korch med pastor Lene Crone Nielsen

I 1950 udgav forfatteren Morten Korch sine erindringer under titlen ”Tæl kun de lyse timer”. Det er i sig selv en ganske sigende titel, der på én gang giver os et indblik i den indstilling, som Morten Korch havde til sit eget liv og som samtidig kan sættes som overskrift for den livsanskuelse, der kommer til udtryk i hans forfatterskab. Morten Korch var hverken dengang han kom frem – eller i dag – berømt på grund af sine romaners høje litterære kvalitet, tværtimod er han altid blevet frygtelig kritiseret. Men ikke desto mindre er Morten Korch Danmarks mest læste forfatter, og mere end 2 millioner har set en enkelt film, som ”De røde heste”. Alle uden undtagelse kender Morten Korch, så på trods af hans manglende litterære dybde, har han altså alligevel formået at få et solidt tag i os. Men hvad er det egentlig i hans forfatterskab, der griber os? Hvad er det, der gør ham interessant? Disse spørgsmål og mange andre vil Lene Crone Nielsen komme ind på i sit foredrag, der vil være en rejse i det korchske univers: en fortælling om hans liv og hans forfatterskab.