21/9 ”Tæl kun de lyse timer” foredrag om Morten Korch med pastor Lene Crone Nielsen

I 1950 udgav forfatteren Morten Korch sine erindringer under titlen ”Tæl kun de lyse timer”. Det er i sig selv en ganske sigende titel, der på én gang giver os et indblik i den indstilling, som Morten Korch havde til sit eget liv og som samtidig kan sættes som overskrift for den livsanskuelse, der kommer til udtryk i hans forfatterskab. Morten Korch var hverken dengang han kom frem – eller i dag – berømt på grund af sine romaners høje litterære kvalitet, tværtimod er han altid blevet frygtelig kritiseret. Men ikke desto mindre er Morten Korch Danmarks mest læste forfatter, og mere end 2 millioner har set en enkelt film, som ”De røde heste”. Alle uden undtagelse kender Morten Korch, så på trods af hans manglende litterære dybde, har han altså alligevel formået at få et solidt tag i os. Men hvad er det egentlig i hans forfatterskab, der griber os? Hvad er det, der gør ham interessant? Disse spørgsmål og mange andre vil Lene Crone Nielsen komme ind på i sit foredrag, der vil være en rejse i det korchske univers: en fortælling om hans liv og hans forfatterskab.