EFTERÅRSUDFLUGT 2016

Så er det atter tid til udflugt. D. 5/10 er der afgang fra Dalum Kirke kl. 10.00 – hjemkomst kl. 17.00 pris 350kr.

Vi sætter kurs mod Svendborg, krydser det smukke Svendborgsund, kører tværs over Tåsinge og Siø med skønt udsyn til havet og naturen. På Langeland køre vi sydover, vores mål er det idylliske Skovsgaard Gods, der med sine 350ha. strækker sig helt ud til Langelandsbæltet. Skovsgaard Gods ejes og drives af Danmarks Naturfond. Godsets landbrug og skovbrug drives ud fra bæredygtige økologiske principper, hvor driften tager et stort hensyn til miljøet og den omliggende natur. Samtidig er Skovsgaard et eksempel på, hvordan en moderne og effektiv økologisk drift, på èn gang gør det muligt at tjene penge og samtidig værne om den danske natur.

Skovgaard Gods kan føres tilbage til det trettende århundrede. Første kendte ejer var Peder Modeskal, hvis slægt besad godset indtil 1760, hvorefter familien Mikkelsen ejede godset indtil 1979, hvor frøken Ellen Fuglede testamenterede Skovsgaard til Danmarks Naturfond. Danmarks Naturfond er en erhvervsdrivende fond, stiftet af Danmarks Naturfredningsforening i 1967.

Vi skal begynde vores besøg på Skovsgaard Gods med at gæste MadMarked, hvor vi skal nyde en lækker buffet med hjemmelavede specialiteter, tilberedt af friske økologiske lokale råvarer.

Vi skal have: Langtidsstegt nakkefilet, urtefrikadeller, varme kartofler, sovs, spinattærte, kartoffelsalat samt 6 forskellige spændende salater med årstidens grønt og lækkert brød. Drikkevarer for egen regning.

Når vi er færdige med at spise, skal vi mødes med naturvejleder Marianne Krag Petersen på godset. Hun vil fortælle om Skovsgaards historie og den nuværende drift. Vi får en intro til Godsets tre museer: tyendemuseet, vognmuseet og skovbrugsmuseet. Efter mødet med Marianne vil der være tid til selv at gå på opdagelse på museerne, nyde godsets smukke park eller besøge MadMarkedets butik, hvor alle varerne er lokale, dyrket og fremstillet efter bæredygtige principper. Kl. 3.00 serveres der kaffe i Madmarked med hjemmebagt kage. Derefter går turen atter til Dalum.

Tilmelding i ældreklubben eller på tlf. 66117373.